UNICEF, cu sprijinul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare (ARC), foloseşte pentru prima dată în România SMS-ul recurent, ca instrument de strângere de fonduri în cadrul unei campanii dedicate sprijinirii copiilor cu dizabilităţi.

Directorul executiv al ARC, Dana Pârţoc, a explicat că donaţiile recurente prin SMS se alătură celor prin debit direct şi celor unice prin SMS, pentru ca donaţiile de la persoane fizice să fie cât mai uşor de făcut. „Astfel, le oferim clienţilor Orange şi Vodafone şansa de a dona doi euro lunar, la început pentru campania UNICEF. Sistemul este astfel gândit încât oferă control asupra momentului în care donatorul opreşte donaţia şi are integrate sisteme de transparenţă, care îl ajută să afle câţi bani s-au strâns şi care sunt rezultatele obţinute după colectarea fondurilor donate”, a declarat Dana Pârţoc.

„România este a treia ţară în lume, după Norvegia şi Marea Britanie, unde UNICEF introduce SMS-ul recurent. Pentru a produce cu adevărat o schimbare în societate avem nevoie de un sprijin constant din partea susţinătorilor noştri, sub forma unor donaţii lună de lună. Astfel, împreună – UNICEF, ARC şi Prietenii UNICEF – vom putea face o schimbare durabilă în viaţa copiilor vulnerabili din România”, a declarat Sandie Blanchet, reprezentant al UNICEF România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.