Numele alianţei dintre PNL şi PDL va fi stabilit până la sfârșitul lunii iulie, termen până la care va fi desemnat și candidatul unic pentru alegerile prezidențiale, iar procesul de fuziune PNL-PDL îşi continuă parcursul „firesc şi legal” conform deciziilor celor două partide. Este declarația făcută vineri, 04 iulie, de vicepreşedintele PDL, deputatul de Suceava Ioan Bălan.

Bălan, care este responsabil cu fuziunea PNL-PDL pentru regiunea nord est, a declarat că în ceea ce priveşte fuziunea lucrurile sunt foarte clare.

„Se află în plin proces de elaborare Statutul, programul politic, programul de ţară al noului partid, dar şi protocolul de colaborare PNL-PDL, până la decizia instanţei de înscriere a noului partid”, a precizat deputatul. El a arătat că a fost organizată o întâlnire PNL-PDL în formatul de opt regiuni şi a dat asigurări că la nivel naţional lucrurile au intrat pe un făgaş normal. „În ceea ce priveşte fuziunea, lucrurile sunt foarte clare. Hotărârea politică este parafată prin Congres de PNL, urmând ca lucrul acesta să se întâmple şi la noi. Până la sfârşitul lunii iulie va fi desemnat candidatul unic, iar în luna august vom organiza o Convenţie Naţională să ratificăm deciziile luate atât privind fuziunea, cât şi candidatul unic”, a adăugat deputatul.

”Parcursul acestei fuziuni dintre PNL şi PDL are o anumită inerţie”.

Vicepreşedintele PDL a mai declarat că pentru membrii de partid, pentru simpatizanţii PDL şi PNL şi pentru electoratul de dreapta, cel mai important este că acest proiect de fuziune este izvorât din dorinţa de a da României un preşedinte de dreapta. „Parcursul acestei fuziuni dintre PNL şi PDL, începând cu hotărârea politică a celor două partide şi terminând cu hotărârea judecătorească ce va consfinţi înscrierea noului partid are o anumită inerţie”, a recunoscut Bălan. El a adăugat că experienţa arată că astfel de fuziuni pot dura între cinci şi şapte luni, iar în aceste condiţii, lucrurile îşi urmează parcursul firesc şi legal, iar partidele sunt pregătite pentru participarea la alegerile prezidenţiale într-o alianţă electorală. „Această alianţă electorală va avea până la sfârşitul lunii iulie un nume ce va cuprinde obligatoriu PNL şi PDL, siglele, dar cel mai important este că va susţine un singur candidat”, a spus Bălan.

El a precizat că deşi în mod practic PNL şi PDL vor acţiona ca un singur partid, la alegerile prezidenţiale vor participa ca alianţă, pentru că procedurile juridice de înregistrare a fuziunii se întind pe o perioadă mai lungă.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.