Familia Gabrielei Rîpan, tânăra care și-a pierdut viața la începutul acestui an, în urma unui accident rutier grav produs de Tudor Cârje, care s-a urcat la volan sub influența substanțelor psihoactive, solicită despăgubili de 1,7 milioane de euro. 

La aproape șase luni de la moartea tinerei de 19 ani, patru membri ai familei Rîpan s-au constituit parte civilă împotriva asiguratorului, cerând despăgubiri totale de 1,7 milioane de euro.

De asemenea, oamenii legii au stabilit că tânărul nu era drogat în momentul producerii accidentului, ci se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

”La data de 21.01.2019, ora 2.59, inculpatul Cîrje Tudor Ștefan de 19 ani a condus autovehicului marca Mercedes Bezn CLS 500 4Matic cu nr… pe DN1/E60 la km 490+630 m, a efectuat maneva de depășire neregulamentară a unui autoturism, încălcând marcajul longitudinal simplu continuu ce separă sensurile, a pierdut controlul asupra autovehiculului, a părăsit partea carosabilă în direcția de deplasare și a intrat în impact cu un stâlp metalic al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale aferent sensului de mers descendent, orientat cu fața către mun Cluj-Napoca. În urma impactului, a rezultat decesul victimei Rîpan Gabriela, pasager pe locul din dreapta, iar inculpatul (conducătorul autor) a fost proiectat în afara autoturismului, rezultând rănirea gravă a sa”, se arată în rechizitoriu.

De asemenea, procurorul a considerat că  „inculpatul a săvârșit fapta din culpă cu prevedere, el putând prevedea posibilitatea producerii unui accident rutier, dar a socotit fără temei că acest lucru nu se va întâmpla. Acest lucru reiese din faptul că inculpatul depășise viteza maximă de circulație (…) din faptul că avea viteza mare pe un drum înghețat, precum și din faptul că s-a angajat în mod neregulamentar într-o depășire”, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Tatăl victimei, afaceristul Ion Vasile Rîpan, s-a constituit parte civilă împotriva asiguratorului, cerând 500.000 de euro în instanță. Același lucru l-au făcut mama și fratele fetei, iar bunica Gabrielei cere 200.000 de euro.

Gabriela Rîpan, fiica afaceristului sucevean Vasile Rîpan, a murit la începutul anului, în urma unui accident produs în localitatea Florești, din apropiere de Cluj. Potrivit polițiștilor din Cluj, la volanul unui autoturism de lux, în care se afla Gabriela, se afla Tudor Ştefan Cârjă, un tânăr de 19 ani. Pe raza localității Florești, tânărul ar fi efectuat o depășire neregulamentară, iar autoturismul scăpat de sub control a derapat.

Din cauza vitezei excesive, autoturismul de lux a lovit un stâlp de metal de pe marginea drumului, iar impactul a fost atât de puternic încât autoturismul s-a rupt în două. În urma impactului, șoferul a fost rănit grav, iar tânăra de 20 de ani, pasageră în autovehicul, a murit pe loc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.