Social democraţii suceveni au identificat o suprafaţă de teren de aproximativ 100 de hectare de teren pe care s-ar putea amenaja un viitor parc industrial al Sucevei.

O delegaţie formată din Tiberius Bradatan, candidatul PSD pentru Primăria Suceava, senatorul Ovidiu Dontu şi consilierii Vasile Mocanu, Eugen Girigan, Cornel Grosar şi Adrian Păduraru s-au deplasat în zona Termica pentru a identifica terenurile pe care municipalitatea le are la această societate şi pe care s-ar putea amenaja un parc industrial. După întâlnire, candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Tiberius Brădăţan, a arătat că în urma analizelor făcute cu specialiştii a fost identificată o zonă de circa 100 de hectare de teren, suprafaţă care ar putea fi eliberată de construcţii şi care s-ar putea constitui în acest parc industrial, în care investitorii să beneficieze de scutiri de taxe si impozite cum ar fi cele privind impozitul pe teren şi pe clădire.

„Aici la Termica putem crea o zonă cu facilităţi pentru investitori. Am vizitat recent un parc industrial la Bistriţa, unde există un parc industrial realizat de la zero, fiind nevoie de mult timp şi de o investiţie foarte mare, pentru a putea avea acele facilităţi pe care noi le avem deja aici. Identificând acest teren, cred că într-o perioadă de 2 – 3 ani de zile, dar în această perioadă vom avea şi investitorii care să construiască şi să producă”, a declarat Tiberius Brădăţan. El a subliniat că scopul principal al deschiderii unui parc industrial în zona Termica este acela de a oferi locuri de muncă cetăţenilor Sucevei.

„Toţi cei care vor veni pe această platformă industrială, vor avea dorinţa să se dezvolte, să producă şi să facă profit. Şi pentru aceasta vor crea şi locuri de muncă”, a declarat Brădăţan. El a mai spus că în perioada următoare va fi realizat un studiu de fezabilitate care să arate cu exactitate care sunt suprafeţele de teren care pot fi folosite şi modul în care poate fi parcelată întreaga suprafaţă. Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei a arătat că în condiţiile în care terenul este în proprietatea primăriei, amenajarea parcului industrial s-ar putea realiza cu un efort minim.

Pe de altă parte, Tiberius Bărădăţan a explicat că parcuri industriale de dimensiuni mai mici s-ar putea amenaja în zona metropolitană Suceava, pentru aceasta fiind necesar ca împreună cu primarii să se identifice suprafeţe de cel puţin 10 hectare. „Putem forma un grup de parcuri industriale care să se dezvolte pe diferite categorii de investiţii activităţi lucrative. Putem vorbi de industria alimentară, de industrie uşoară, producătoare de maşini şi de componente de maşini, sau de depozitare”, a mai spus Brădăţan. El a mai declarat că a venit momentul ca Legea parcurilor industriale să fie aplicată şi în judeţul Suceava.

 

Terenurile de la Termica dispun de utilităţile necesare pentru noul parc industrial

Prezent alături de Tiberius Brădăţan la întâlnirea de ieri, consilierul local Vasile Mocanu a precizat că municipalitatea suceveană are, la Termica, „o comoară ascunsă aparent în cenuşa de la această societate”. Mocanu a făcut referire la faptul că Termica are o suprafaţă importantă de teren acoperită cu cenuşa rezultată de la arderea cărbunilor, teren care, după ecologizare, va putea fi folosită în cadrul acestui parc. „În noul parc industrial vom putea oferi investitorilor parcele gata echipate, ceea ce ne arată că acest viitor parc este din start mai bine echipat decât cel care s-a construit la Bistriţa, şi care este foarte bun şi atractiv pentru investitori”, a declarat Vasile Mocanu.

Consilierul local PSD Eugen Girigan a spus, la rândul, său că deschiderea unui parc industrial pe terenurile municipalităţii de la Termica ar avea numeroase avantaje, făcând referire în principal la utilităţile existente. „În primul rând utilităţile sunt la o distanţă foarte mică. Termica a avut utilităţi suficiente pentru a satisface cerinţele unui parc industrial în ceea ce priveşte alimentarea cu apă, canalizarea, alimentarea cu energie electrică, cu gaze sau o cale ferată. De asemenea, în acestă incintă sunt o serie de bunuri care pot fi folosite şi pentru activitatea parcului industrial, având în vedere că sunt rezervoare de combustibili foarte mari, rezervoare de apă potabilă şi de apă industrială, etc.”, a spus Girigan. El a atras atenţia că toate aceste bunuri nu trebuie distruse, pentru a putea fi folosite în noul parc industrial.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.