Marţi, 13 august, la Craiova a avut loc Conferinţa PSD Dolj, în cadrul căreia eurodeputatul Claudiu Manda a fost reales preşedinte al organizaţiei judeţene. La eveniment a participat şi premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, care a publicat ulterior, pe pagina sa de Facebook, mai multe imagini de la eveniment.

În imagini poate fi observat un nou slogan folosit de PSD: „Let’s make PSD great again” (trad. Haideţi să facem PSD măreţ din nou). Practic, noul slogan este o adaptare a motto-ului campaniei lui Donald Trump, preşedintele SUA: „Make America Great Again”.

Sloganul „Let’s make PSD great again” a fost folosit pentru prima dată de Claudiu Manda, în urmă cu trei săptămâni, într-un mesaj publicat pe Facebook.

În SUA, mesajul „Make America Great Again” a fost folosit de mai mulţi lideri politici înainte de Donald Trump: Ronald Reagan în 1980, Bill Clinton în 1992 sau Hillary Clinton în campania internă a Partidului Democrat din 2008. În prezent, mesajul este marcă înregistrată a preşedintelui Donald Trump. Acesta a depus cererea de înregistrare a mărcii în noiembrie 2012 şi a obţinut înregistrarea în iulie 2015.

Şi PNL a folosit în campania pentru europarlamentare o adaptare a unui slogan al lui Donald Trump. Astfel, „America First” s-a transformat în „România în primul rând”.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.