Social-democraţii nu-şi doresc surprize şi de aceea îşi iau toate măsurile necesare pentru ceea ce urmează să se întâmple miercuri în Parlament. Dorinţa PSD este de a modifica Statutul parlamentarilor în sensul în care cererile de arestare să fie adoptate cu majoritatea parlamentarilor PREZENŢI în fiecare Cameră şi nu cu majoritatea tuturor parlamentarilor.

Miza e ca sesizarea PNL la CCR tocmai pe Statutul senatorilor şi deputaţilor să rămână fără obiect. Prin urmare la ceas de seară s-a dat alarma în PSD:
“Stimaţi colegi, marţi, 07.04, ora 14, are loc şedinţa de plen reunit la CDep. – modif.art.24 din L96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor – VOT FOARTE IMPORTANT pentru grupul nostru. Există riscul ca opoziţia să boicoteze lucrările plenului. Vă rog să asiguraţi prezenţa!” Lider Grup Ilie Sârbu.
Premierul României le-a cerut liberalilor să vină la şedinta comună a Parlamentului pentru că ei înşişi au susţinut modificările de la bun început. Liberalii susţin însă că graba PSD este nejustificată de vreme ce miercuri CCR va da un răspuns la contestaţia depusă de ei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.