Consiliul Local al municipiului Suceava se va decide luni, 11 octombrie, în ședință extraordinară dacă va aproba plata în avans a subvenției pentru acoperirea diferenței dintre prețul de producere, transport, distributie și fumizare a energiei termice livrate populației prin sistem centralizat și pretul local al energiei termice facturate populatiei, în suma de 10.000.000 lei (inclusiv T.V.A.), pentru sezonul rece 2021 – 2022.

„În prezent, în municipiul Suceava sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare aproximativ 19.000 de locuințe, însumând circa 48.500 de locuitori. Energia termică este produsă în centrala de cogenerare pe biomasă aparținând S.C. Bioenergy S.A. Suceava, iar transportul, distribuția și fumizarea energiei termice sunt asigurate de către operatorul S.C. Thermonet S.R.L. Suceava.

Având în vedere că restanțele populației la plata energiei termice sunt în continuare mari, activitatea de producere a energiei termice de către S.C. Bioenergy S.A. Suceava în perioada următoare este periclitată din cauza finanțării insuficiente.

Motivat de cele prezentate, consider că este necesară plata în avans a subvenției pentru acoperirea diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și fumizare a energiei termice livrate populatiei prin sistem centralizat și prețul local al energiei termice facturate populației, în suma de 10.000.000 lei (inclusiv T.V.A.), pentru sezonul rece 2021-2022. În acest fel se vor putea asigura stocurile de combustibil necesare desfășurării activității de producere a energiei termice în iama ce urmează”, se menționează în proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu.

Cei 10 milioane de lei ce vor fi alocați firmei Bioenergy provind din suma de 15 milioane de lei ce a fost repartizată de către Guvern municipiului Suceava din Fondul de rezervă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.