Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata au organizat o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi respectarea legalităţii actelor de comerţ şi reducerea riscului accidentelor rutiere pe raza de competenţă.

Au fost verificate 17 unităţi economice şi au fost aplicate în total 34 de sancţiuni contravenţionale. Un segment aparte al verificărilor l-a constituit respectarea de către agenţii economici a Legii 333/2003 privind asigurarea cu pază şi sisteme tehnice a obiectivelor, în vederea prevenirii furturilor din societăţi comerciale.

În perioada 23.-24.11.2017, Secţia 8 Poliţie Rurală Adâncata, a organizat o acțiune pe raza de responsabilitate pe linia prevenirii și combaterii actelor de comerț ilicit, asigurarea climatului de ordine publică și pentru creşterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost verificate 17 societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și producători agricoli.

Au fost aplicate 34 de  sancţiuni contravenţionale,  în valoare de 11.170 lei.

Au fost controlate 82 de autovehicule și au fost legitimate peste 100 de persoane.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest 28 de conducători auto.

 

Exemple:

La 24.11.2017, doi bărbați, unul din județul Botoșani și celălalt din comuna Hănţeşti,  au fost depistați de polițiști în timp ce desfășurau acte de comerț  în două magazine din comuna Hănţeşti, fără a avea afișate prețurile pentru mai multe categorii de produse, iar cele două societăți comerciale nu erau prevăzute cu sistem de supraveghere video sau sistem de alarmare.

La data de  23.11.2017, ora 07.10, un bărbat din comuna Hănţeşti, a fost depistat de polițiști pe DN 29A, în comuna Adâncata, în timp ce efectua o depăşire neregulamentară cu autoturismul în zona de acţiune a indicatorului ,,Depăşirea interzisă”, încălcând totodată și marcajul longitudinal continuu.

La data de 24.11.2017, ora 10.00, o femeie din comuna Hănţeşti, a fost depistată de polițiști în timp ce comercializa țigări la un magazin din localitate, fără a deţine acte de provenienţă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii urmărind în permanenţă creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi legalitatea actelor de comerţ . Acţiunile vor fi derulate în toate târgurile şi zonele comerciale de pe raza judeţului, având în vedere faptul că în perioada următoare se preconizează o intensificare a activităţilor comerciale, poliţiştii având ca obiectiv siguranţa cetăţeanului şi protejarea intereselor sale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.