AUR Suceava a anunțat luni, 20 noiembrie, că, în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2023, sociologul Adrian Botezatu a realizat un sondaj de opinie în municipiul Suceava, sondaj pe care partidul a ales să-l și facă public. 

După apariția cifrelor în spațiul public au venit și reacțiile: unii s-au bucurat, alții s-au îngrijorat, mulți s-au amuzat, însă reacția cea mai gravă a venit de la autorul acestui sondaj de opinie, sociologul dr. Adrian Botezatu.

Acesta a declarat inițial pentru o televiziune locală că nu își asumă cifre care nu sunt reale, iar mai apoi, contactat de un redactor  SuceavaLive, a declarat că nici măcar nu a realizat el acest sondaj.

„Sondajul prezentat de AUR Suceava nu este realizat de mine, ci de domnul Ovidiu Donțu. Luați legătura cu dumnealui”, a spus Botezatu.

Parlamentarul AUR Dorel Acatrinei a declarat, la rândul său, că sondajul prezentat a fost realizat de sociologul sucevean.

„Una vorbim și alta facem. Normal că domnul Botezatu l-a făcut”, a spus Dorel Acatrinei.

Până la publicarea acestui material, fostul senator PSD Ovidiu Donțu nu a răspuns apelului telefonic. 

Later update:

Fostul parlamentar sucevean a transmis că el nu a făcut niciun sondaj de opinie, însă știe sigur că acesta a fost realizat de Adrian Botezatu. Donțu consideră că singura problemă a sociologului nu este legată de veridicitatea cifrelor, ci de faptul că sondajul a fost făcut public și i-a pus într-o lumină proastă pe unii politicieni preferați de acesta.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.