Sociologul Bruno Ștefan spune că Guvernul trebuia să ia niște măsuri pentru sporirea prezenței la vot, iar principalul factor care a dus la o prezență slabă a fost cel legat de pandemie.

Întrebat care vor fi partidele care vor profita de pe urma unei prezențe scăzute la vot, sociologul a spus că:

„Prezența scăzută la vot sporește procentele PSD-ului. Din câte am văzut, vârsta medie a participanților la vot e ridicată. Adică au votat cei în vârstă, deci cu PSD. Ne vom aștepta la un procent mare pentru PSD. Dacă luăm în calcul că se va adeveri intrarea AUR în Parlament, neintrarea PMP-ului, sau cine știe ce alte surprize, în aceste condiții ne putem aștepta ca PSD să propună o majoritate parlamentară și Iohannis să nu aibă cum să o respingă.

Sau ne vom aștepta pe de altă parte, așa cum mulți speră că va fi un val acum pe seară al tineretului care va ieși și va vota USR, să avem un premier USR. Cred că după ce se va anunța Exit Poll-ul vom vedea alte așteptări față de cele de până acum. Eu cred că PNL obține un scor mare, de 30% dar nu suficient astfel încât viitoare guvernare să fie ușor de făcut. Și tare mă tem că viitoarea guvernare nu va fi în jurul PNL-ului, ci în jurul USR-ului, dar s-ar putea să vedem surprize mari,  inclusiv o guvernare PSD-USR”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.