Sociologul Vasile Dâncu a prezentat, în cadrul emisiunii Imparțial de la Digi24, schimbările care urmează în PSD, precizând că social-democrații vor opta pentru o „descentralizare a deciziei”.

„O sa vedeti o descentralizare a deciziei. Se va schimba baza partidului, spre constructia unor proiecte teritoriale, regionale. A porni dinspre oameni spre Bucuresti. E o schimbare majora pentru Romania. Pregatirea in planul administratiei si in planul politic. Este important a gasi formule de dezbatere interna”, a declarat Dâncu.

Totodată, sociologul este convins că Victor Ponta va beneficia în continuare de susținerea PSD și va rămâne premier al României.

„PSD nu poate sa-si taie craca de sub picioare, sa-si dea jos prim-ministrul. Partidele se pot sinucide in alt mod. In acest moment, Ponta este premierul social-democrat care are o performanta guvernamentala remarcabila. Nu exista nici un motiv pentru partid sa schimbe premierul Romaniei si nu exista nici o garantie care mai departe sa continue o echipa care are un premier PSD”, a explicat sociologul.

Vasile Dâncu a vorbit și despre problemele cu justiția ale lui Liviu Dragnea, cât și despre intențiile liderului social-democrat de a colabora cu celelalte partide.

„Nu amestecă Liviu Dragnea justiția cu politica. Nu s-a gandit foarte mult la acest lucru. Sper ca justitia va valida nevinovatia in care crede cu adevarat. Daca se intampla altceva, atunci partidul isi urmeaza cursul.

Ceea ce a spus Liviu Dragnea este destul de clar. Vrea ca in slujba natiunii sa se stabileasca cateva proiecte generale in care sa fie cuprinse toate partidele, inclusiv Klaus Iohannis. Nu se vede inca o foarte mare schimbare. E vorba de o colaborare pe marile proiecte ale Romaniei”, a conchis Vasile Dâncu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.