Marți, 19 decembrie 2017, la ora 10.20, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, la intersecția dintre str. Calea Cernăuți cu str. 1 Decembrie din localitate, a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto, a plecat de la fața locului.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în urma măsurilor operative întreprinse, conducătorul auto plecat de locul evenimentului a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 25 de ani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul  pe strada 1 Decembrie din orașul Vicovu de Sus, tânărul de 25 de ani, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un localnic de 24 de ani, intrând în coliziune cu acesta.

Din accident, a rezultat avarierea celor două vehicule și a unui stâlp din beton destinat iluminatului public.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru tânărul de 24 de ani și de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru tânărul de 25 de ani, vinovat de producerea evenimentului, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările ulterioare, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 25 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, motiv pentru care, s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.