Un bărbat de 61 de ani din Caraş-Severin a lăsat muţi de uimire doi poliţişti care l-au depistat în trafic cu o alcoolemie-record, de 5,79 la mie, alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, poliţiştii au descoperit că bărbatul avea permisul suspendat, iar maşina era radiată.

Medicii sunt de-a dreptul şocaţi şi spun că este o minune că bărbatul a supravieţuit. 

„Din punct de vedere medical, este o alcoolemie exagerat de mare, şi e mult mai mică decât alcoolemia din sânge. Deci are trebui să aibă o alcoolemie de 7-8 în sânge, lucru care este nu exagerat de mult, este oarecum imposibil şi chiar incompatibil cu viaţa.

Una dintre explicaţii ar putea fi că a băut cu foarte puţin timp înainte de a se face acel test şi atunci a suflat efectiv alcool în aparat„, explică medicul Emil Bunda, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

„Polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control pe DJ 581, în localitatea Grădinari, un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, acesta emanând miros puternic de alcool, la testarea cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că autoturismul figura radiat din circulație și bărbatul în cauză avea dreptul de a conduce anulat”, anunță reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

 

 

sursa: www.antena3.ro

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.