Marți, 1 august, în jurul orei 20:40, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce desfășurau activități de control pe DN 17 Pojorâta, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale derivate din exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul și comercializarea materialului lemnos din fondul forestier național, au oprit ansamblul de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă, condus de către un bărbat din comuna Frumosu, care a prezentat pentru control documentele solicitate, stabilind că sunt în termenul de valabilitate.  

În continuarea activității s-a procedat la verificarea în aplicația S.U.M.A.L 2.0 a numărului de înmatriculare, reieșind că ansamblul auto transporta cantitatea de 54.125156 mc cherestea tivită.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la diferența de material lemnos existentă pe semiremorca și cea înscrisă în avizul de însoțire, a fost solicitat sprijin de specialitate lucrătorilor O.S. Pojorâta, transportul fiind indisponibilizat.

La data de 2 august 2023, s-a procedat la inventarierea cu exactitate a cantității de material lemnos transportat cu autoutilitara și a rezultat cantitatea de 57,417 mc cherestea tivită diferite diametre, înregistrându-se o diferență de volum de 3,291.844 mc, transportată în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

S-a procedat la sancționarea contravențională a persoanei juridice transportatoare din municipiul Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava și la confiscarea fizică a cantității de 3,291.844 mc în valoare de 3.045 lei.

Fotografia are caracter ilustrativ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.