Un echipaj mixt format din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control miercuri, 23 mai, la ora 5:50, pe DN 17, pe raza comunei Vama, autoutilitara condusă de un localnic de 34 de ani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 13,50 m.c. lemn rotund de esență rășinoase.
Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos în valoare de 4.495 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Frasin, iar autoutilitara în valoare de circa 12.000 de euro, a fost indisponibilizată.

Continuând cercetările, polițiștii s-au autosesizat despre săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, întrucât, ulterior opririi în trafic și constatării contravenției, în scopul conferirii unei note de legalitate transportului ilegal depistat, la ora 06.32, un bărbat de 50 de ani, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Frasin, a emis un aviz de însoțire și a solicitat cod unic online din aplicația informatică.
Verificările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor ce au condus la săvârșirea faptelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.