Miercuri, 22 octombrie, la ora 00.40, pe DJ 178C, în interiorul localității Bilca, un tânăr de 22 de ani, din comuna Frătăuții Noi, fără a poseda permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce conducea autoutilitara, după o curbă spre stânga, nu a adaptat viteza la condițiile de ceață densă și carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în șanțul de pe partea dreaptă, lovind frontal un podeț, după care s-a răsturnat pe carosabil.

În urma impactului, un tânăr de 23 ani din comuna Frătăuții Noi, pasager în autoutilitară a suferit leziuni grave, ulterior decedând la spital, iar un alt pasager de 29 ani, tot din comuna Frătăuții Noi a suferit leziuni ușoare, necesitând pentru vindecare 5-7 zile de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că autoutilitara i-a fost încredințată conducătorului auto de către fratele acestuia, de 18 ani, din aceeaşi localitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.