Un şofer român a fost găsit cu 4 copii, cel mai mic de 18 luni, ascunşi în camion, în Franţa. A fost arestat pe loc şi riscă să stea la închisoare.

Un şofer român a fost arestat vineri la prânz, în Le Havre, când încerca să urce cu camionul pe un feribot spre Anglia. La bord vameşii au găsit două familii cu copii mici.

Patru adulți și patru copii foarte mici erau în TIR-ul românului, găsiţi atunci când a fost verificat de poliția de frontieră. Într-un spaţiu extrem de mic erau cele două familii, flăîmânde şi desihdratate, cu patru copii de 18 luni, 3 ani, 6 ani și 11 ani.

Comportamentul șoferului a stârnit curiozitatea poliției, scrie francebleu.fr. „Erau multe lucruri în cabină şi şoferul dădea de bănuit. Erau multe perne, l-am întrebat dacă sunt ale lui.”, a declarat Vanessa Gille, purtătoarea de cuvânt a poliţiei de frontieră din Le Havre. „Colegul meu a urcat în camion și mi-a arătat o pătură roz și, apoi un picior mic.”

Poliţiştii au găsit cele două familii într-un loc foarte strâmt din cabină. Au fost coborâte, hrănite, li s-a dat de băut, apoi au fost lăsate în libertate.

Şoferul român a fost arestat şi va fi judecat, riscând să ajungă o perioadă lungă de timp la închisoare.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.