Compania CNADNR va bloca conturile a peste 180 de mii de şoferi prinşi fără rovinietă în urmă cu trei ani. La acea vreme, conform legii, şoferul amendat trebuia să îşi cumpere rovinieta pe un an. Însă 184 de mii de şoferi nu au făcut asta, potrivit CNADNR, iar pe urmele lor sunt executorii.

Conform legislaţiei din 2011, cei prinşi fără rovinietă trebuiau să plătească o amendă de până la 500 de lei către stat şi un tarif de despăgubire care ajungea la CNADNR, echivalentul unei roviniete pe un an. În vara anului 2012 a intrat în vigoare o lege care a păstrat ca sancţiune amenda şi a eliminat tariful de despăgubire. Compania de drumuri susţine că legea din 2012 îi scuteşte de plata tarifului de despăgubire doar pe şoferii care aveau în momentul promulgării legii procese pe rol cu CNADNR, ceilalţi fiind obligaţi la plată.

Până în prezent s-au depus diligenţele necesare în privinţa recuperării creanţelor doar pentru un număr de 184.444 de procese verbale. Faptul că în present se derulează procedura de recuperare a creanţelor din cursul anului 2011 se datorează numărului extrem de mare de procese verbale emise de circulaţia fără rovinieta valabilă, care se încadrează în termenul legal de prescripţie de 3 ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.