În cursul zilei de 31 martie, în județul Suceava s-au înregistrat două accidente rutiere cu victime, primul fiind cauzat de un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice, iar al doilea de un conducător auto care a fugit de la locul accidentului.

În data de 31 martie, în interiorul comunei Şaru Dornei, un bărbat de 31 ani, din municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa Năsăud, în timp ce conducea autoturismul, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, autoturismul a derapat, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un gard din lemn şi un stâlp de la iluminatul public. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a unei femei de 25 ani, din municipiul Vatra Dornei, pasager pe scaunul din dreapta faţă, diagnosticată cu ”traumatism cranio-cerebral acut deschis, fractură fronto-temporală dreapta deschisă, comoţie cerebrală” și necesitând pentru vindecare un număr de 20 – 25 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, din cauza impactului, un tânăr de 21 de ani, din municipiul Vatra Dornei, pasager pe scaunul din stânga spate, a suferit o rănire ușoară, ce necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l, alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat şi probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul, având o alcoolemie peste limita legal admisă şi vătămare corporală din culpă.

În dimineața aceleiași zile, în interiorul comunei Stroieşti, un bărbat de 54 de ani, din municipiul Botoşani, judeţul Botoşani, în timp ce conducea autoturismul, a intrat în coliziune laterală cu un autoturism ce venea de pe contrasens, conducătorul acestuia din urmă părăsind locul accidentului. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui bărbat de 49 ani şi a unei femei de 44 ani, ambii din municipiul Botoşani, judeţul Botoşani. Conducătorul auto de 54 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice. Cu ocazia cercetării la faţa locului, a fost identificată plăcuţa cu numărul de înmatriculare a autoturismului care venea de pe contrasens și al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului. În urma verificării în bazele de date, s-a aflat că autoturismul este înmatriculat pe numele unui bărbat din comuna Ipoteşti. Din discuţiile avute cu fiica proprietarului, a rezultat că autoturismul ar fi fost condus în momentul accidentului de către fratele ei, un tânăr de 24 ani, din comuna Ipoteşti. Autoturismul în cauză nu a fost identificat la domiciliul proprietarului.

În timpul efectuării cercetărilor, la sediul Poliţiei municipiului Suceava s-a prezentat proprietarul, care a confirmat faptul că autoturismul a fost condus de către fiul său, despre care a precizat că nu a putut fi contactat pentru a se prezenta pentru audieri. Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii tuturor condiţiilor producerii evenimentului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.