Duminică, 21 noiembrie a.c., pe timpul executării unei misiuni de patrulare în zona Masivului Rarău, jandarmii montani din Municipiul Câmpulung Moldovenesc au observat patru autoturisme care staționau pe o pajiște alpină din apropierea Vârfului Rarău.  

„La fața locului, colegii noștri au identificat și legitimat conducătorii autovehiculelor, punându-le în vedere faptul că circulația cu autoturisme, ATV-uri, motociclete etc. este interzisă pe pajiștile permanente, lucru atestat și de prezența în zonă a unui panou inscripționat cu regulile de acces”, au transmis reprezentanții IJJ Suceava.

Dat fiind faptul că persoanele în cauză erau din zonă și aveau cunoștință despre aceste aspecte, jandarmii au aplicat două avertismente scrise și două amenzi în valoare totală de 1 000 de lei.

Totodată, jandarmii suceveni atrag atenția că circulația pe pajiști cu orice mijloace de transport, precum autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede în vederea organizării de activități sportive, de recreere și turism, fără acordul deținătorului sau al utilizatorului fondului, constituie contravenție conform Ordonanței de Urgență nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.