Miercuri, 3 martie, la ora 14.12, P. Gabriel, de 20 ani, din orașul Cajvana, conducea autoturismul VW pe DJ 178 raza localității Arbore, având direcția de deplasare dinspre com. Arbore către orașul Cajvana. În autoturism, în calitate de pasageri se aflau P. Gabriela, P. Rebeca., de 20 ani, din orașul Cajvana și A. Simona, de 19 ani, din oraș Cajvana. Ajungând în dreptul sediului SC MARY&FANY SRL, acesta nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul FORD condus de B. Laviu, de 20 ani, din comuna Marginea, care circula în fața sa și semnalizat intenția de a vira la dreapta, întrând în coliziune laterală stânga spate cu acesta. În urma impactului autoturismul marca VW a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu microbuzul IVECO condus de numitul C. Vasile, în vârstă de 42 ani, din orașul Milișăuți, care efectua cursă regulată specială și transporta un număr de 18 elevi. După impact, microbuzul a fost proiectat în șanțul din partea dreaptă a carosabilului, iar autoturismul VW a fost proiectat cu fața către autoturismul Ford, intrând, din nou, în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului rutier a rezultat un număr de 23 de victime (19 victime din microbuz și 4 victime din autoturismul marca VW), ce au fost preluate și transportate la Spitalul Județean Suceava. Elevii au vârste cuprinse între 15 și 21 de ani. Niciunul din pasagerii microbuzului nu a fost rănit grav, suferind doar conruzii și leziuni ușoare.

P. Gabriela, de 21 ani, din orașul Cajvana, pasageră  în auto VW a suferit o fractură gambă stânga.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Lui B. Laviu i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Municipal Rădăuți, iar numiților C. Vasile și P. Gabriel la Spitalul Județean Suceava.

Vinovăția producerii evenimentului rutier îi aparține conducătorului autoturismului marca VW, respectiv P. Gabriel întrucât nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa.

În urma interogării bazelor de date ale Poliție Române s-a stabilit faptul că P. Gabriel se afla din data de 25.02.2021 în carantină, motiv pentru care va fi sancționat contravențional conform prevederilor Lg. 55/2020.

Totodată, reprezentanții ISCTR prezenți la fața locului au constatat faptul că microbuzul marca IVECO avea 19 locuri, deși în certificatul de înmatriculare acesta figura cu 16 locuri, modificările nefiind omologate, iar scaunele nu erau prevăzute cu centuri de siguranță.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.