Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, că elevii care provin din Ucraina se vor putea înscrie la liceu, fără susţinerea examenului de Evaluare naţională, pe locuri suplimentare celor ale elevilor români.

Ministrul Educaţiei a anunţat că se să posibilitatea înscrierii elevilor care provin din Ucraina, fără susţinerea examenului de Evaluare naţională, prin excepţie, pe locuri care să fie în plus faţă de locurile destinate elevilor români.

”Este o modalitate de sprijin pentru elevii ucraineni care îşi doresc să continue studiile liceale, în învăţământul românesc”, a spus ministrul.

Astfel, pentru anii şcolari 2022-2023 şi 2023-2024, cetăţenii ucraineni cu statut de elev în sistemul naţional de învăţământ românesc,  au dreptul să se înscrie în clasa a- IX-a,  fără susţinerea evaluării naţionale, pe locuri speciale, şi peste numărul maxim de elevi cuprins în acea formaţiune/clasă, în conformitate cu prevederile unei proceduri  aprobată prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.