Ministrul Educaţiei , Sorin Cîmpeanu, a făcut duminică un apel către părinţi să nu trimită eleviila școală dacă prezintă simptome de COVID-19. Ministrul a mai precizat că este posibil ca să se ajungă, în a doua jumătate a lunii octombrie, la pragul la care şcolile din Capitală trec la cursuri online.

Au simptome, nu îi trimiteţi la şcoală! Rugăminte imperativă”, a spus Sorin Cîmpeanu duminică seară, într-o o intervenţie telefonică la Digi 24.

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a precizat că infectările confirmate până acum în rândul elevilor nu sunt rezultat al infectării în școli:

Este rezultatul infectărilor din partea de final a vacanţei de vară, rezultatul infectărilor de la evenimentele sociale, din mall-uri. Nu au nicio legătură cu şcoala. Infectările care vor fi generate de deschiderea şcolilor vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie”, a mai declarat ministrul.

Acesta a avertizat că, în absența respectării normelor, „se va confirma matematic şi este posibil ca în Bucureşti, în a doua jumătate a lunii octombrie, să ajungem la pragul de la 6 la mie, prag de la care din păcate şcolile vor trebui să treacă în online, până când rata de infectare va coborî”, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.