Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că elevii au fost cei care au avut de suferit din cauza digitalizării fără resurse şi a adăugat că 100.000 de profesori trebuie formaţi din perspectiva pedagogiei digitale.

Sorin Cîmpeanu a subliniat, miercuri, referindu-se la digitalizarea din educaţie, că una din soluţii este înfiinţarea unei unităţi executive suport pentru mentenanţă şi asistenţă tehnică.

”La nivelul legii, una dintre soluţiile pe care le-am identificat este înfiinţarea unei unităţi executive suport pentru mentenanţă şi asistenţă tehnică în digital. Avem precizare la nivelul legii că aceasta va beneficia de finanţare de la bugetul de stat şi din alte surse şi va putea să lucreze cu experţi externi. Aceasta este calea prin care Ministerul Educaţiei se deschide către sprijin ce poate fi acordat din partea mediului de business, din partea specialiştilor”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că 100.000 de profesori trebuie formaţi în digital.

”Avem 100.000 de profesori care trebuie formaţi din perspectiva pedagogiei digitale. Cineva trebuie să îi formeze. Îmi place să cred că am depăşit momentul în care nu demult, mă contrazicea foarte multă lume atunci când spuneam că sunt cel mai mare susţinător al digitalizării în educaţie, dar digitalizarea trebuie făcută când sunt îndeplinite cele 5 condiţii:  generalizat accesul la internet, la echipamente IT, la conţinut digital, la  profesori formaţi şi la platforme dedicate evaluării digitale”, a subliniat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că elevii au avut de suferit din cauza digitalizării fără resurse.

”Au fost foarte multe situaţii în care nu aveam nimic din toate acestea şi ne lăudam şi eram mândri că facem învăţământ online trimiţând teme pe WhatsApp şi aşteptând răspunsul în două zile. Rezultatele, din păcate, s-au văzut. Au fost elevii care au plătit această inconştienţă a digitalizării fără resurse asigurate”, a mai spus Cîmpeanu, potrivit psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.