Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, joi seară, că 250.000 de elevi sunt înscrişi în cadrul programului de ore remediale pentru recuperarea materiei predate în pandemie, dar se declară convins că numărul celor care au avut de suferit pe durata orelor online este mult mai mare.

Numărul celor înscrişi în programul de ore remediale este de 250.000. Convingerea mea este că numărul celor care au avut dificultăţi (…) este mult mai mare, pierderile sunt foare mari. Este vorba de multe sute de mii, nu doar de 250.000 de elevi”, a declarat, joi seară, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a apreciat că recuperarea se va putea face doar în timp.

Eu sunt convins că numărul celor care au avut dificultăţi în cadrul procesului de învăţare online este mult mai mare decât cifrele oficiale. Recuperarea se poate face doar în timp. Pe perioada verii susţinem orice iniţiativă (…) de comun acord profesorii şi elevii dacă vor să deruleze acţiuni, Ministerul educaţiei le susţine”, a mai adăugat ministrul, citat de news.ro.

Întrebat dacă au avut loc pierderi care nu se mai pot recupera, ministrul a afirmat: ”Din păcate, da. Mă gândesc la elevii care vor susţine examenele naţinale şi nu vor mai putea participa la ore de recuperare anul viitor (…) va fi un proces de durată”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că pierderi au suferit elevii din toat ţările, chiar şi în sisteme de învăţământ performante.

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.