Directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, care se află la conducerea instituţiei începând cu luna mai 2012, a revoluţionat sistemul silvic din judeţul Suceava. Spunem asta pentru că veniturile Direcţiei au crescut semnificativ, acţiunile de împădurire au fost mai promovate ca de obicei, iar profesionalismul s-a instalat şi în rândul acelora mai “puturoşi”. Sorin Ciobanu […]

Directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, care se află la conducerea instituţiei începând cu luna mai 2012, a revoluţionat sistemul silvic din judeţul Suceava. Spunem asta pentru că veniturile Direcţiei au crescut semnificativ, acţiunile de împădurire au fost mai promovate ca de obicei, iar profesionalismul s-a instalat şi în rândul acelora mai “puturoşi”.

Sorin Ciobanu a mai ocupat funcţia de director al DS Suceava în perioada martie – octombrie 2009. Ciobanu a fost şef al Ocolului Silvic Patrăuţi, începând cu anul 2001, în perioada 2003 – 2005 a fost director tehnic al Direcţiei Silvice Suceava, iar începând cu anul 2005 şi până la numirea în funcţia de director, a ocupat funcţia de şef al Ocolului Silvic din Marginea. Din luna mai 2012, acesta a fost numit director al Direcţiei Silvice Suceava, iar activitatea Direcţiei a fost resuscitată de diverse acţiuni care vin în sprijinul pădurii.

O parte a realizărilor directorului Sorin Ciobanu au transformat Direcţia Silvică într-o instituţie mult mai profitabilă faţă de anii trecuţi. Spre exemplu, preţul lemnului vândut de Direcţie a crescut cu 22%, 113 mii de euro au fost încasaţi de la vânători, lemnul pe picior a fost vândut la un preț mediu mai mare cu 169% decât prețul de pornire al licitațiilor organizate la sediul Direcţiei. O parte din reuşitele directorului Sorin Ciobanu se regăsesc în fapte concrete precum atragerea vânătorilor străini, exportul zmeurei şi afinei către Austria şi Germania, înjumătăţirea numărului de arbori tăiaţi ilegal în judeţul Suceava, acţiunile de împădurire pornite de Ciobanu, prin care s-au plantat 6,4 milioane de puieţi în anul 2013. Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, Direcţia Silvică scoate la vânzare aproximativ cinci mii de pomi de Crăciun, care ar aduce un venit în plus în caseria instituţiei.

Pentru toate realizările pe linie de promovare, de împădurire, de reducere a cheltuielilor şi creştere a veniturilor în Direcţia Silvică Suceava, Sorin Ciobanu primeşte din partea redacţiei SUCEAVAL!VE titlul de CUCONUL VOSTRU, al sucevenilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.