Sorin Oprescu scapă de închisoarea din Grecia. Judecătorii Curţii de Apel din Atena au decis, marți, că medicul poate fi eliberat pentru o garanţie de 5.000 de euro.  

Presa elenă susține că până să fie prins, fostul primar general al Capitalei, își pregătise șederea pentru o perioadă lungă, în Grecia.

Sorin Oprescu a fost arestat într-un cartier de lux al Atenei. Fostul primar al Capitalei le-a cerut magistraților greci să îl elibereze pentru că este bătrân și bolnav.

Jurnaliștii greci susțin că celebrul chirurg român își pregătea șederea pe malul Mării Egee pentru o perioadă lungă.

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani şi opt luni de închisoare de Curtea de Apel București. El a fost găsit vinovat de corupţie şi îi vor fi confiscaţi bani şi o vilă de două milioane de euro din cartierul Primăverii.

El a fugit în Grecia imediat după Paşte.

Ce condamnări a primit Sorin Oprescu

Doctorul Sorin Oprescu a primit patru condamnări, pentru tot atâtea acuzaţii de corupţie: constituirea unui grup infracţional organizat, în variantă agravată, luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

El a fost prins în flagrant când primea mită 25.000 de euro de la directorul administraţiei cimitirelor.

Banii, susţin procurorii, proveneau din infracţiuni de corupție comise de un grup din care mai făcea parte, printre alţii, și şoferul fostului primar general, condamnat acum la șapte ani şi două luni de detenţie.

După contopire, doi dintre cei trei membri ai completului de judecată i-au dat lui Oprescu pedeapsa de 10 ani şi opt luni de închisoare.

După ce va ajunge la închisoare, doctorul Sorin Oprescu ar putea sta mai puţin de 10 ani şi opt luni. Pentru că are 71 de ani, va putea fi liberat condiţionat după ce execută doar o treime din pedeapsă, relatează știrileprotv.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.