O echipă formată din opt salvamontiști a găsit miercuri, 23 mai 2018, trupul neînsuflețit al lui Sorin Liviu Pandelea, salvamontistul care dispăruse pe 1 decembrie 2017, într-o avalanșă în Munții Călimani.

Potrivit șefului Salvamont Vatra Dornei, Petrică Ariciuc, terenul foarte accidentat, ravenele din zona respectivă, dar și jnepenișul au făcut ca trupului salvamontistului să fie găsit la aproape jumătate de an după tragedia care a avut loc de Ziua Națională a României.

Căutările din munţii Călimani au luat sfârşit. Salvamontiştii dorneni au descoperit azi corpul neînsufleţit al colegului Sorin Liviu Pandelea, dispărut în avalanşa din data de 1 decembrie”, au transmis salvamontiştii dorneni.

Zona în care a dispărut salvamontistul a fost monitorizată în tot acest timp, dar nu s-a putut pătrunde acolo din cauza stratului uriaș de zăpadă, de peste doi metri.

În ultima săptămână echipe de la Salvamont Vatra Dornei au mers zilnic pentru a cerceta zona. Și în acest moment zăpada este de 2,5- 2,9 m, fapt ce a îngreunat găsirea lui Sorin”, au declarat Petrică Ariciuc.

Salvamontiști au descoperit picioarele acestuia și s-au oprit din săpat pentru ca în zonă va ajunge o echipă condusă de un procuror criminalist pentru a face cercetări.

În cursul acestei nopți trupul neînsuflețit al lui Sorin Pandelea va fi adus acasă, la Vatra Dornei.

Pe 1 decembrie  2017, în jurul orei 17:20, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112, despre faptul că trei salvamontişti, doi bărbaţi şi o femeie, au fost surprinşi de o avalanşă în zona Călimani-Valea Haitii, spre Vârful Pietrosu. Cei trei erau voluntari ai formaţiunii Salvamont Vatra Dornei şi mergeau să arboreze drapelul românesc pe munte, într-o misiune umanitară.

Pentru căutarea lor au fost constituite mai multe echipe de căutare, formate din salvamontişti, pompieri militari, jandarmi montani, lucrători ai Ocolului Silvic Vatra Dornei şi ai Rezervaţiei Călimani, precum şi militari de la UM Roşu.
În jurul orei 19:30 a fost găsit unul  Lucian Drăgan, în vârstă de 36 de ani. Acesta era conştient şi cooperant, dar cu leziuni. După ce a fost transportat la ambulanţa SMURD, unde a fost stabilizat, ulterior a fost preluat de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, cu medic, şi transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului judeţean Suceava.
În jurul orei 20:30 a fost găsită Nathalie-Renee Josse, în vârstă de 30 de ani, fără funcţii vitale. În ciuda eforturilor depuse de paramedici, aceasta nu a mai putut fi adusă la viaţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.