Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu lansează din spatele gratiilor o ipoteză explozivă privind finalul acestei campanii electorale pentru alegerea noului șef al statului.

sorin_rosca_stanescuFostul senator al PNL precizează, prin intermediul unui editorial, făcând o sinteză a acțiunilor recente ale actualului șef de stat, că „Băsescu, ca un crocodil, așteaptă momentul optim pentru a ataca”.

„Nu sunt, desigur, singura persoana care se întreabă când anume va lovi, din nou, Traian Băsescu. Și, mai ales, în ce fel? Pentru că nu există nici cel mai mic dubiu că o va face. Și ținta este cunoscută. Victor Ponta.

Să facem recurs la istoria recentă. Să ne amintim că, la ultima dezbatere, înaintea celui de-al doilea tur de scrutin, organizată cu contracandidatul său, Mircea Geoană, Traian Băsescu a pregătit, cu sprijinul serviciilor și a unei televiziuni obediente, o capcană. Capcana numită Sorin Ovidiu Vântu.

În care, deși prevenit, Mircea Geoană a căzut în mod spectacular. Și a fost depunctat. Probabil, în acele momente, Traian Băsescu a mai câștigat niște voturi, pe care le-a adăugat celor furate din țară și din diasporă. Și și-a eliminat adversarul. Mai târziu, tot în acea campanie, el primise o lovitură de măciucă. Infinit mai dură decât cea pe care i-o administrase lui Geoană.

Și devastatoare, dacă ne gândim la imaginea unui candidat prezidențial. Fusese difuzat filmul în care o lume întreagă a văzut altceva decât pixelul. Și anume că Traian Băsescu i-a tras un dos de palmă unui copil. Dar efectul Vântu a fost mai puternic decât dosul de palmă. Dintr-un motiv foarte simplu. Adversarii săi s-au grăbit.

Imaginile cu copilul lovit, care dezvăluie adevăratul chip al unui prezidențiabil, au curs prea mult timp pe ecranele televizoarelor. Iar slugile lui Traian Băsescu au avut răgazul necesar să contraatace și să îngroape efectele acelei dezvăluiri. Am insistat asupra acestui moment pentru că, recent, Traian Băsescu a scos o panglică pe gură. S-a scăpat. A repetat, cu subiect și predicat, că adversarii săi făcuseră o greșeală. Atacaseră prea repede. Momentul nu fusese bine ales.

Nu pot decât să trag concluzia că Traian Băsescu se comportă fix ca un crocodil care pândește momentul optim pentru a ataca. Pentru ultimul atac. Și îl pândește conform propriei sale logici. Așteaptă momentul optim”, explică SRS.

Cu privire la momentul în care Traian Băsescu va alege să „îi administreze lovitura mortală” lui Victor Ponta, fostul senator precizează că se va întâmpla „cu două-trei zile înaintea scrutinului. Miercuri, joi sau vineri.” De asemenea, jurnalistul afirmă că Băsescu așteaptă să vadă când va avea loc dezbaterea dintre cei doi prezidențiabili pentru a-și pregăti atacul.

„Dacă vrea să-i administreze o lovitură mortală lui Victor Ponta, nu o poate face decât la mijlocul acestei săptămâni. Nici mai devreme și nici mai târziu. O asemenea lovitură nu poate viza altceva decât crearea unei puternice emoții negative. Care va să zică, dacă există așa ceva, o dezvăluire devastatoare în ceea ce-l privește pe candidatul socialiștilor. Asta așteaptă și asta pregătește Traian Băsescu. Va reuși?

Azi, mâine vom afla dacă și când și unde va avea loc marea dezbatere. După care, sub o formă sau alta, crocodilul, care deocamdată stă în nămol și analizează mișcarea umbrelor, cu ochii injectați de sânge, se va zvârcoli pentru ultima dată. Și vom vedea ce va ieși din asta”, conchide Sorin Roșca Stănescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.