Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a anunţat că a fost diagnosticată cu boală gravă, autoimună, însă a ales să se treateze în ţară.

Fostul ministru al Sănătăţii a precizat că a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă, în noiembrie 2019, de atunci urmând un tratament cu cortizon şi cu imunoglobuline.

“Viața este imprevizibilă! Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat. În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”, a precizat fostul ministru al Sănătăţii.

Într-un comentariu la postarea sa de pe Facebook, Sorina Pintea a dezvăluit că este vorba despre dermatomiozită.

„Dermatomiozită! Din fericire diagnosticată in primele 4 luni, fără afectare musculară, din fericire”, este răspunsul dat de fostul ministru când a fost întrebată de ce boală suferă.

 

 

 

 

Sursa: www.observator.tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.