Luni, 11 mai, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o întâlnire în teren cu reprezentanții CNAIR Iași și cu proiectantul și constructorul de la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți.

„Am discutat mai întâi despre amenajarea intersecțiilor șoselei de centură cu drumurile județene și comunale, unde se vor realiza sensuri giratorii”, a precizat președintele Gheorghe Flutur.

Acesta a precizat că sunt prevăzute a se executa șapte sensuri giratorii. Proiectul șoselei de centură fost semnat în 2011 și timp de 7 ani nu s-a făcut nimic. Abia în 2018 au început lucrările. Acum sunt lucrări decontate în procent de 55%, valoarea totală actualizată a investiției fiind de 28 milioane Euro.

„Am solicitat Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor să continue finanțarea pe fonduri europene, prin POIM. Există documentația făcută în acest sens. Centura municipiului Rădăuți are o lungime de 16,5 km, 4 tronsoane, iar termenul de execuție este de 3 ani. Am dorit să știu care sunt problemele cu care se confruntă constructorul și proiectantul, ce aspecte doresc a mai fi clarificate. Astfel, vor dori să discute cu reprezentantul OCPI, cu cei de la Transgaz pentru relocarea unor conducte de gaz și cu cei de la ACET pentru mutarea unor conducte de apă – canal”, a declarat președintele CJ Suceava.

Flutur a adăugat că s-au reluat lucrările și ritmul acestora va crește în perioada imediat următoare, astfel încât constructorul apreciază că ar putea finaliza lucrările până la sfârșitul anului.

„Rădăuțiul are mare nevoie de aceasta centură. Si trebuie finalizată cât mai curând pentru a asigura decongestionarea traficului și pentru a crește gradul de confort al cetățenilor. Astăzi, prin Rădăuți în trafic se înregistrează între 5000 și 7000 de autovehicule în 24 ore. Apoi, pentru toate localitățile din zonă – Volovăț, Marginea, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Dornești – care vor avea acces la această centura, se va reduce considerabil traficul și aici. La începutul lunii iunie constructorul va aduce utilajele și va începe turnarea straturilor de asfalt. Ne exprimăm speranța că se vor respecta termenele asumate. Am avut o discuție telefonică și cu doamna director a CNAIR”, a conchis președintele Flutur.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.