Șoseaua de Centură a Sucevei, un obiectiv important de infrastructură rutieră, începută încă din anul 2008, va fi dată în sfârșit în circulație în termenul promis de Ministerul Transporturilor și respectat de asociația de antreprenori care a câștigat licitația de acum 8 luni, pe 17 septembrie 2019.

Trebuie precizat că lucrările la Centura Sucevei au fost blocate de Guvern în 2012, fiind reluate ulterior, iar în primăvara anului 2015 a fost inaugurat primul tronson, de circa 5 kilometri.

Reamintim că ordinul de începere a lucrărilor la Centura Sucevei a fost dat pe 24 septembrie 2018 și are ca bază un acord-cadru încheiat pe 24 august 2018 cu asocierea de firme câştigătoare a licitaţiei, reprezentată de SC Autotehnorom SRL (lider de proiect), alături de SC Operational Autoleasing SRL, SC OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL şi SC Calcarul SRL.

Antreprenorul sucevean Vasile Rîpan, administratorul Autotehnorom și liderul de proiect, a declarat pentru SuceavaLive, că a fost o adevărată provocare să participe la licitații pentru drumurile naționale. Acesta a spus că seriozitatea și dorința de a vedea cât mai repede finalizate lucrările, atât la Centura Sucevei, cât și la DN18, l-au făcut să-și îndeplinească promisiunile și să respecte termenele din contract.

„Pe 17 septembrie vom finaliza lucrarea în condiții de calitate maximă, garantez asta cu toată responsabilitatea”, a declarat Vasile Rîpan, managerul Autotehnorom.

Trebuie precizat că Rîpan și-a început activitatea în domeniul realizării de drumuri încă din 2012, după ce, în 2005, a înființat firma. Pe atunci, suceveanul, originar din comuna Todirești, a început să participe la licitații pentru drumuri comunale, pe care le-a și realizat, după care, din 2014, a țintit mai sus. Cu aceeași seriozitate, Autotehnorom a modernizat și reabilitat o parte din străzile principale ale municipiului Suceava, alături de partenerul botoșănean Victor Construct. Și cum autodepășirea și perseverența sunt în natura umană, Vasile Rîpan a decis că este timpul să treacă la construirea, reabilitarea sau modernizarea drumurilor naționale. Zis și făcut! Astfel încât, în asociere cu alte firme, acesta a reușit să câștige licitații importante: cele două tronsoane ale DN18 din județul nostru și Șoseaua de Centură a municipiului Suceava.

Implicat până peste măsură în finalizarea lucrărilor, Rîpan a precizat că își dorește ca firma suceveană Autotehnorom să facă ceva pentru suceveni.

„Sunt sucevean și, la fel ca toți ceilalți oameni, îmi doresc să pot circula bine în județul meu. Cu atât mai mult, îmi doresc să se spună despre noi următoarele: «O firmă suceveană a reușit să construiască ceea ce o firmă spaniolă nu a putut la Șoseaua de Centură și să finalizeze ceea ce o firmă israeliană nu a reușit la DN18». M-am implicat foarte mult în aceste două proiecte, pot spune că sunt proiecte de suflet pe care vreau să le duc la sfârșit, conform tuturor cerințelor. Și o să realizez acest lucru”, a subliniat administratorul Autotehnorom.

În prezent, la DN 18 mai sunt de realizat lucrări în cuantum de câteva procente, printre care marcaje rutiere, iar la Șoseaua de Centură mai sunt de executat câteva lucrări de stabilizare a terenului, de hidroizolație la poduri și de turnat stratul de uzură. De asemenea, mai este de realizat sensul giratoriu de la intersecția Centurii cu strada care duce spre localitatea Moara, însă aici se așteaptă proiectul pe care beneficiarul lucrării, adică Ministerul Transporturilor, trebuie să îl facă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent într-o vizită de lucru pe șantierul rutei ocolitoare a Sucevei, a declarat că firmele care execută lucrările sunt un model demn de urmat.

„Sunt câteva șantiere pe care revin cu mare plăcere. La Suceava, progresul fizic este vizibil, nu poate fi contestat de nimeni. Firma românească își face treaba și își menține termenul de dare în trafic a centurii. Merită felicitări, pentru că este în grafic și cu celelalte proiecte. Dacă voi vedea că sunt obstacole în implementarea acestor proiecte, voi lua decizii radicale, așa cum am făcut-o și până acum, acolo unde unii vor să blocheze, doar de dragul de a bloca, nu voi tolera acest lucru”, a transmis ministrul Răzvan Cuc.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.