Jale mare și nu prea la Iași după ce patru tovarăși dintr-un sat s-au stins după ce au băut spirt contrafăcut.

Potrivit bzi.ro, în comuna Stolniceni-Prăjescu, mai mulți oameni obișnuiesc să consume spirt, însă „Mona” este cel mai popular. Soția unuia dintre cei morți spune că a avut mare noroc că a scăpat cu viață. Chiar în ziua în care soțul ei a băut spirtul ucigaș, ea a băut vin și s-a culcat în porumbar.

 „El a băut spirt în ziua aia…Sante…nu Mona. De când e cu boala asta în țară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă. De ăla a băut soțul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin și pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin și după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit”, a spus văduva cu zâmbetul pe buze.

Deși pentru majoritatea oamenilor consumul de alcool sanitar este un subiect tabu, în comuna Stolniceni-Prăjescu consumul de spirt este la modă. Agafia a ținut să precizeze că bea spirt de ani de zile, însă i-a rămas fidelă „Monei”.

„Ce să spun, nu trebuie să bei spirt, dar vodka e apă chioară, romul colorant, spirtul e bun. Bei un pahar și pleci la muncă. Eu dacă beau, beau numai Mona”, a spus râzând femeia.

Ghinion, nu altceva

Despre ceea ce s-a întâmplat în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu toată lumea spune că a fost un ghinion. Care mai de care dintre consumatorii de alcool își fac cruce că au scăpat, mai ales Agafia Teofan.

„Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci… N-am băut. Tre să mai iei câte un pahar când muncești. Nu se poate altfel… Eu spirt gol n-am băut niciodată… Am făcut cu suc, cu apă, jumate-jumate. Altfel nu…”, a completat femeia.

 

 

sursa: www.bzi.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.