Din spatele gratiilor, fostul mogul Sorin Ovidiu Vîntu intervine furtunos în plin scandal politic, lansând critici virulente la principalii lideri politici, de la Klaus Iohannis și până la Eugen Tomac. Vîntu susține că liderii politici de azi „n-au în comun nicio ideologie, nicio viziune despre păstrarea sau sporirea măcar a unei utopice stări de bine pentru colectivitate, sunt doar niște grupuri de interese constituite în trupe de asalt asupra bugetului comunității”. Principalii lideri politici sunt torpilați fără menajamente.

 „Iată cine vă sunt conducătorii

Politica într-o societate este o necesitate, generație. Imaginează-ți, nu 20 de milioane ci doar o colectivitate de 100 de oameni, fiecare cu personalitatea lui, fiecare cu nivelul său e inteligență, fiecare cu nevoile lui, locuind într-o vale dintre două dealuri. Acea vale îi hrănește cu roadele pământului, le potolește setea cu apa din adâncurile lui și le înfrumusețează viața cu florile și animăluțele care cresc și zburdă-n voie, pe lângă și în fața caselor lor. Acea vale trebuie păzită de alte comunități care vor să se extindă, locuitorii trebuie ținuți sănătoși pentru a putea munci atât în folosul lor cât și al colectivității, copiii trebuiesc a fi formați pentru a putea lua locul părinților în colectivitatea respectivă și pentru a putea veni cu entuziasmul tinereții și cu ideii noi întru sporirea stării de bine a comunității respective.
Evident că acolo unde există 100 de oameni, există și 100 de moduri diferite de a vedea cum se poate păstra sau cum se poate spori starea de bine a comunității. Pentru a se evita o confruntare care să distrugă coeziunea colectivității, oamenii care aveau opinii aproximativ la fel sau constituit în grupuri, și-au ales câte un reprezentant care să le susțină opiniile într-o bătălie a cărei câmp de luptă era lumea ideilor, iar învigătorul își implementa viziunea sa și a grupului pe care-l reprezenta, în folosul întregii comunități.
Așa au apărut partidele politice și liderii lor, așa se justifică existența și necesitatea lor.
Am făcut această mică și simplă expunere pentru a te ajuta să înțelegi de ce este necesară politica și ce trebuie să ceri de la cei care o profesează. Azi, în România, membrii partidelor politice n-au în comun nicio ideologie, nicio viziune despre păstrarea sau sporirea măcar a unei utopice stări de bine pentru colectivitate. Sunt doar niște grupuri de interese constituite în trupe de asalt asupra bugetului comunității, mascându-și rapacitatea cu tirade și discursuri patriotarde și cu mimarea unei iubiri fără sfârșit pentru „țărișoara” lor și pentru fraierii care-i votează.
În ceea ce-i privește pe liderii lor de azi, dincolo de ceea ce deja ți-am spus, iată cine sunt și ce-i mai mână pe ei în luptă:
1. K.W. Ioahnnis – prin tot ceea ce face astăzi încearcă să-și optimizeze șansele de a deveni președinte PNL după terminarea mandatului de președinte al țării. Din acea poziție ar putea rămâne un player major în politică și, de ce nu, chiar viitor premier.
2. Orban – obiectivul lui este să rămână la putere suficient timp cât să i se prescrie faptele din dosarele aflate prin sertarele DNA.
3 Dan Barna – pentru a se salva de problemele penale a îngropat singurul partid care promitea o înnoire a clasei politice. Personal, îmi pare rău pentru băieții și fetele care s-au strâns acolo.
4. Marcel Ciolacu – un narcisist agramat fără anvergură, fără viziune, fără carismă. Singura lui miză este președinția PSD, lucru pentru care este dispus la orice fel de compromis.
5. Ponta – un tip inteligent, cinic, neserios și preocupat doar de propria-i îmbogățire.
6. Tăriceanu – un tip de anvergură dar cu un ego care îi perturbă major gândirea politică.
7. Tomac – un tip inexpresiv, inodor și incolor, va fi descăpățânat de antipaticul și arogantul M. Neamțu”, scrie SOV pe Facebook.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.