Dan Șova va afla sentința dată în dosarul CET Govora, în care este acuzat de trafic de influență, abia săptămâna viitoare, pe 25 septembrie, conform  completului de judecată al Înaltei Curți de casație și Justiție.
Însă, în ultimul cuvânt în fața instanței, fostul ministru al  Transporturilor a admis că dosarul DNA l-a distrus definitiv, atât în privința vieții personale, cât și din punct de vedere al carierei profesionale.
Dan Șova și-a menținut punctul de vedere în care își afirmă nevinovăția în ancheta care vizează un presupus trafic de infulență pe lângă fostul director Mihai Bălan pentru încheierea unor contracte de consultanță juridică la CET Govora.
„Pentru mine, tot acest dosar a fost una dintre cele mai dure lecţii de viaţă. Am văzut care este în România statutul unui om acuzat. Am trăit o excludere din societate din 2015. Aceste acuzaţii nefondate mi-au distrus viaţa şi cariera definitiv, pentru că suspiciunea care planează asupra mea e insurmontabilă în actuala societate”, a reclamat Șova.
De profesie avocat, acesta spune că i se pare inexplicabil cum s-a putut înainta în instanță un astfel de dosar și a anunțat că, în cazul achitării sale, va face tot posibilul să își recapete demnitatea.
Procurorii cer condamnarea lui Șova la închisoare cu executarea pedepsei și confiscarea sumei de 100.000 euro, bani obținuți în schimbul pretinsului trafic de influenţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.