Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătăţii, a declarat că persoanele care vor refuza vaccinarea împotriva Covid-19 vor fi înregistrate, iar informaţiile vor fi împărtăşite cu celelalte state din Uniunea Europeană.

Illa a precizat într-un interviu acordat, luni, postului La Sexta că lista nu va fi accesibilă public sau angajatorilor.

Ministrul a spus că modul în care coronavirusul va fi învins este „să ne vaccinăm toţi – cu cât mai mulţi, cu atât mai bine”.

În Spania, una dintre cele mai afectate ţări europene din cauza Covid-19, vaccinarea nu este şi nu va fi obligatorie, a mai spus el. Vaccinul Pfizer/ BioNTech este administrat gratuit.

Ce vom face este un registru, care va fi împărtăşit cu partenerii noştri europeni, al celor cărora le-a fost oferit vaccinul şi care l-au refuzat. Nu este un document care va fi făcut public şi va fi întocmit protejând datele personale”.

Luni, ministrul a mai spus că oamenii vor fi contactaţi de autorităţile regionale legat de vaccinare. „Cei care decid să nu fie vaccinaţi, ceea ce credem că este o greşeală, au acest drept. Vom încerca să eliminăm îndoielile. Vaccinarea înseamnă salvarea de vieţi, este modul în care vom ieşi din pandemia asta”.

Potrivit unui sondaj recent, 28% dintre spanioli au spus că nu vor să fie vaccinaţi, faţă de 47%, în luna noiembrie, informează news.ro.

Spania a înregistrat până în prezent mai mult de 1,8 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi peste 50.000 de decese asociate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.