În perioada 21-23 iunie a.c., județul Suceava va găzdui cea de-a VI-a ediție a „Spartachiadei profesorilor”. Cadrele didactice membre ale Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava (ASIS)  se vor întrece în acest an în 15 discipline sportive.
Potrivit președintelui ASIS, Giani Leonte, la ediția din acest an sunt așteptați circa 800 de dascăli din România, Republica Moldova și Ucraina.

„Suntem la a șasea ediție a „Spartachiadei profesorilor” și așteptăm colegi din Dolj, Mehedinți, Constanța, Vrancea, Bihor, Maramureș, Argeș, Buzău, dar și din Cernăuți respectiv din Republica Moldova. Evenimentul a crescut de la an la an, iar astăzi am avut Conferința Județeană Ordinară și printre lucrurile remarcate și apreciate de colegii din țară s-a numărat și acest proiect pe care îl dezvoltăm cu fiecare ediție”, a precizat președintele ASIS, Giani Leonte.

Vicepreședintele Dumitru Irimia a precizat că „Spartachiada Profesorilor” din acest an este sub egida Centenarului Marii Uniri.

„Față de anul trecut vor veni profesori din toate provinciile României Mari de aceea vor fi prezente cadre didactice din Ardeal, Bucovina de Nord, Basarabia, Muntenia și Moldova noastră. Îi așteptăm cu mare drag și pe cei care nu au confirmat prezența până la această oră, deoarece ne dorim să facem un eveniment memorabil acum la 100 de ani de la Marea Unire”, a spus vicepreședintele ASIS, Dumitru Irimia.

Din păcate Consiliul Local Suceava nu a dorit să sprijine acest eveniment sportiv. Organizatorii competiției sportive au precizat că încă nu au aflat motivele pentru care Primăria și Consiliul Local Suceava nu au dorit să susțină în acest an acest eveniment.

„Anul acesta ne va fi mai greu din punct de vedere financiar. Nu știu care sunt motivele pentru care Primăria Municipiului Suceava a refuzat să ne susțină financiar, nu am insistat să aflăm prea multe pentru că asta ar fi însemnat să tergiversăm lucrurile și să ne bazăm pe o susținere care nu ar fi venit. Dar cu forțe proprii și cu sprijinul sponsorilor și implicarea totală a colegilor, a profesorilor de educație fizică acest eveniment are continuitate și vă asigur că va crește an de an, totodată sperăm ca acest proiect să ajungă ediția 100”, a declarat Giani Leonte.

Liderii ASIS au precizat că au depus o solicitare în cursul lunii decembrie 2017, la Primăria Suceava prin care au cerut suma 30.000 de lei, dar din păcate nici până în această clipă administrația locală nu a răspuns solicitării.
„Îi mulțumim primarului Ion Lungu că ne-a sprijinit cinci ediții, dar în acest an se pare că membrii Consiliului Local nu au dorit să ne susțină. Din această zonă am primit justificări prin care ni s-a transmis că legislația s-a schimbat și nu se pot finanța acțiunile sportive decât în baza Legii Sportului” a precizat Dumitru Irimia.
Consiliul Județean Suceava și Primăria Municipiului Fălticeni au găsit soluția pentru a susține acest proiect.


Profesorii participanți se vor întrece la mai multe discipline sportive, printre care șah, cros, volei, darts, fotbal, ciclism, natație, pescuit sportiv. Programul evenimentului din acest an va debuta, cu o zi înainte de deschiderea festivă, pe un iaz din Bosanci, la un concurs de pescuit sportiv.
Vineri, 22 iunie a.c., de la ora 9:30 la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va avea loc Festivitatea de deschidere.

Evenimentul este organizat de ASIS împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava iar partenerii la Spartachiada Profesorilor sunt Consiliul Județean Suceava, Primăria și Consiliul Local Fălticeni, Direcția pentru Sport și Tineret, Asociația Județeană de Fotbal, USV și Serviciul Poliției Rutiere.

Programul „Spartachiada Profesorilor”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.