Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, în conferința de presă de miercuri, 17 martie, că, în semn de solidaritate, va propune în ședința Consiliului Local din această săptămână un proiect de hotărâre privind transferul gratuit al Casei Căsătoriilor din centrul Sucevei către Consiliul Județean Suceava până la reabilitarea Palatului Administrativ. Trebuie precizat că în acel spațiu a funcționat până anul trecut  Banca Românească.

„Este un gest de solidaritate. Primăria municipiului Suceava intenționa să mute Direcția de Stare Civilă-Casa Căsătoriilor în zona centrală, pe strada Nicolae Bălcescu, acolo unde a fost Banca Românească. Suntem în faza de finalizare a lucrărilor. Acolo sunt amenajate cinci birouri mari, spațioase și anexe. În urma solicitării venite de la Consiliul Județean voi propune în ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare să dăm în folosință gratuită aceste spații Consiliului Județean pe perioada reabilitării Palatului Administrativ, un an – un an și jumătate, cât durează acolo, având în vedere că și Primăria are nevoie de spații”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a subliniat că este corect ca acel spațiu să fie pus la dispoziția CJ Suceava doar pentru perioada în care clădirea Palatului Administrativ va fi reabilitată, întrucât și Primăria are nevoie de spații, întrucât se află în proces de reorganizare a Direcției de Fonduri Europene.

„Acolo este o situație destul de delicată, aproape disperată, nu sunt spații și cred că așa este normal să dăm dovadă de solidaritate. Ca atare voi propune Consiliului Local să aprobe darea în folosință gratuită până la reabilitarea Consiliului Județean, celor aproximativ 250 de mp de suprafață utilă care, așa cum am spus, sunt cinci birouri mari, spațioase și spații de depozitare”, a precizat Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.