Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a informat că pentru a rezolva problemele legate de pandemia de coronavirus, instituțiile responsabile din județ se întrunesc zilnic. Astfel, potrivit vicepreședintelui Barbă, ținând cont de incidența cazurilor de COVID, a numărului mare de pacienți care se prezintă la UPU, a numărului mare de pacienți internați și a numărului mare de pacienți spitalizați în ATI, s-a constituit Grupul de Suport Tehnic. Acesta este format din reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgenăță, Direcției de Sănătate Publică, Ambulanței, precum și din managerii spitalelor din județ.

Grupul se întâlnește zilnic, la ora 10, în sistem de teleconferință sau în format fizic, după caz, pentru a analiza și discuta și soluționa diversele probleme cu care se confruntă sistemul medical în această perioadă.

Niculai Barbă a informat că, în cadrul ședinței de luni, 11 octombrie, DSP a prezentat o situație la zi privind situația epidemiologică și o analiză la zi privind gestionarea pacienților COVID raportat la capacitatea unităților medicale din județ. În cadrul Grupului, fiecare instituție a adus în atenție problemele cu care se  confruntă.

„Totodată, în cadrul acestei întâlniri, am solicitat ISU Suceava să facă o prezentare a Ordinului IGSU pentru prevenirea incendiilor în spitale, în contextul în care SJU a făcut o solicitare, așa cum au făcut și celelalte spitale din țară de a beneficia de o autospecială de pompieri în pavilioanele cu sectoare ATI.

Acest lucru nu este posibil, iar conducerea IGSU a dat un ordin prin care se prevede ca pompierii să intre pe parcursul zilei, din trei în trei ore pentru a verifica integritatea instalațiilor, dacă secțiile sunt aerisite, dacă sunt surse de încălzire neomologate, dacă există stingătoare și hidranți și dacă avem surse deschise de foc, respectiv candele, lumânări, etc.”, a spus Barbă.

Acesta a adăugat că la Spitalul Județean Suceava, în intervalul 09:00 – 21:00 vor fi făcute cinci verificări, urmând să se facă și în intervalul 21:00 – 09:00. Trebuie menționat că aceste verificări vor fi făcute de specialiștii din cadrul ISU Suceava.

„Acest Grup de Suport este un mod extrem de practic și eficient de comunicare între instituțiile responsabile cu gestionarea pandemiei de coronavirus.

De apreciat este că, răspunsurile la problemele ridicate de părțile implicate vin pe loc, sau în cursul aceleiași zile, în felul acesta avem o situație clară, iar, în unele cazuri, experiența unor instituții este de valorificată și de celelalte”, a conchis Niculai Barbă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.