Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina împreună cu parteneri din Franța, Irlanda, Spania și UK, implementează un nou proiect strategic denumit NETPLANTS.

Acesta, este un proiect de cooperare internaţională, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul ERASMUS PLUS, număr de referinţă 2014-1-FR01-KA204-008796. Proiectul NETPLANTS prin obiectivele sale, urmărește reconectarea oamenilor cu natura, încurajând cultivarea propriilor legume, fructe și plante în scopul îmbunătățirii vieții sociale și personale. Printre rezultatele aşteptate se numără: elaborarea a 4 ghiduri de bune practice în domeniile: grădinărit pe spații reduse, gătit după rețete simple, cunoașterea plantelor sălbatice comestibile, artă și frumusețe din plante; realizarea a două filme de scurt metraj cu rețete pentru fiecare domeniu vizat; desfășurarea a şase schimburi de experienţă între specialiştii celor 5 ţări şi crearea unei platforme online de colaborare între specialiştii din domeniile menționate.

Astfel, Institutul Bucovina a implicat șase formatori suceveni și șase beneficiari ai cursurilor din rândul tinerilor aflați în situație de risc, persoane cu dizabilități și femei din mediul rural, care au participat la schimburile internaționale și care au contribuit cu rețete tradiționale, specifice spațiului Bucovinean, la elaborarea ghidurilor mai sus menționate.

În perioada 06 – 10 Iunie 2016, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina Suceava, găzduieşte la Vama, al patrulea schimb de experienţă în cadrul proiectului, unde vor participa 24 de reprezentanţi şi specialişti ai partenerilor: Afidel (Saint Gaudens, Franța) Les Anges Gardns (Calais, Franța); Fundacion El Tramvia (Zaragoza, Spania); Superact HQ (Wellington, Marea Britanie) și Kerry One World Centre (Tralee, Irlanda).

Mai multe detalii despre proiect puteţi găsi online pe Facebook https://www.facebook.com/Netplants pe site-ul proiectului www.netplants.eu cât şi la sediul Institutului Bucovina, str. Oituz, nr. 30, tel: 0752323881, persoană de contact Petru Vasile Gafiuc, coordonator proiect.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.