Joi seara, începând cu ora 19:00, sucevenii pot asista la o seară magică, de sunet și lumină, în cadrul celei de-a VI-a ediții a Simfoniilor de Toamnă.
În acest an pe scena amplasată în centrul Sucevei va urca Filarmonica Moldova din Iași care va interpreta arii consacrate din muzica clasică.
Directorul Filarmonicii Iaşi, celebrul violonist Bujor Prelipcean, susține că acest an este unul important pentru instituția muzicală pe care o conduce.
Împărtășesc această bucurie a Simfoniilor de Toamnă și spre fericirea acestor zile vremea va fi bună. Această filarmonică este nelipsită de la Festivalul Internațional George Enescu. Anul acesta facem integral Beethoven cu maestrul George Andreescu, dirijorul filarmonicii de la București. Lucrăm pe un sistem pe care l-am învățat în străinătate în ceea ce privește managementul cultural”, a declarat Bujor Prelipcean.
Președintele de onoare al acestei ediții este renumitul doctor în științe medicale, Ciubotaru Gheorghe Vasile, cetățean de onoare al municipiului Suceava.
Sunt născut în Crai Nou, în Timiș. Școala am făcut-o la Udești, un sat care a dat culturii române mari personalități. Liceul l-am făcut la Ștefan cel Mare din Suceava. Am rămas surprins când mi s-a propus sa fiu președinte de onoare al acestui eveniment cultural. Am rămas mirat deoarece nu fac nimic ieșit din comun, ci fac doar ceea ce am învățat. Totdeauna am spus că succesele mele le datorez și celor care m-au învățat, părinților, profesorilor de la Udești, celor de la liceul Ștefan cel Mare și profesorilor de la Iași. Sunt bucuros și onorat să fiu președinte de onoare al acestui minunat festival”, a declarat Ciubotaru Gheorghe Vasile.
Managerul proiectului Simfonii de Toamnă, Dan Ioan Cușnir, a declarat că nu își dorește ca acest eveniment să fie unul senzațional, ci se va declara mulțumit atunci când acest gen de eveniment va face parte din normalitate.
Pentru concertul din această seara organizatorii au amplasat 6.000 de scaune, iar intrarea se face pe bază de invitație. Concertul are și un scop caritabil, urmărindu-se achiziționarea unui microbuz cu rampă specială pentru cei aflați în îngrijirea Blijdorp Suceava.

Programul Simfoniilor de toamnă, Ediția a VI-a

T. Olah – Intrarea în Alba Iulia
G. Dinicu – Hora Staccato
E. Grieg – Suita nr. 1 Peer Gynt (nr.1 și nr.4)
J. Brahms – Dansuri ungare (nr. 5 și 6)
J. Strauss – Kaieser Walter
M. Glinka – Ruslan și Ludmila
G. Bizet – Marș și cor din opera Carmen – act IV (nr.26)
G. Verdi – Marș triumfal din opera Aida
G. Verdi – Corul țiganilor din opera Trubadurul – act II
R. Wagner – Corul pelerinilor din opera Tannhauser
C. Gounod – Corul soldaților – act II

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.