Pe scena Casei de Cultură „Platon Pardău” din municipiul Vatra-Dornei va fi prezentat duminică, 14 februarie, de la ora 18:00, un spectacol de excepție. Este vorba de spectacolul „Absolut!”, după „Ivan Turbincă” de Ion Creangă, o punere în scenă a regizorului Alexandru Dabija în interpretarea actorului Marcel Iureş.

Pentru acest rol, Marcel Iureș a câștigat „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal” la Festivalul Comediei Româneşti, în 2012.

„Celebrul actor realizează un adevărat tur de forţă, într-o punere în scenă modernă, pe cât de plină de umor, pe atât de surprinzătoare, a clasicei povești a lui Ion Creangă, „Ivan Turbincă”. Regia spectacolului aparține unuia dintre cei mai importanți regizori români contemporani, Alexandru Dabija.
Montarea accentuează liniile esențiale ale existenței umane înseși, dincolo de detaliile vieților individuale, concrete, în care întâlnirea cu Dumnezeu, Moartea sau Diavolul rămân momentele fundamentale. Singur cu publicul său, Marcel Iureş recreează, cu o virtuozitate ieșită din comun, cu vervă, dar și cu finețe, un spectru larg de personaje, ipostaze, de fapt, al omului generic în fața Absolutului.
Aşa cum declara Alexandru Dabija, miza acestui spectacol este una majoră, regizorul şi actorul „încercându-şi puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești”- Institutul Cultural Român.
Biletele se pot procura între orele 08:00-16:00, de luni până vineri, la Casa de Cultură „Platon Pardău” Vatra Dornei. Pret biletului este de 25 de lei.
Spectacolul este posibil prin contribuția Primariei municipiului Vatra Dornei.

Trebuie reamintit faptul că la finalul lunii ianuarie la Casa de Cultură din localitate au avut loc patru spectacole în aceeași zi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.