La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, în Sala Auditorium „Joseph Schmidt”, va avea loc miercuri, 8 octombrie, de la ora 19.00 un spectacol de operă deosebit, Orestia III (Eumenidele) de Aurel Stroe, după tragedia lui Eschil.

Trilogia Orestia, singura păstrată integral din uriașa operă a lui Eschil, a cunoscut nenumărate variante scenice. În creația muzicală contemporană, Trilogia Orestia, compusă de Aurel Stroe, după textele lui Eschil, reprezintă o culme a genului liric, cvasi-necunoscută chiar publicului avizat, datorită dificultăților de tot felul pe care punerea în scenă le presupune.

După dispariția compozitorului Aurel Stroe, aclamat și prețuit mai mult în alte țări europene decât acasă (Chevalier des Arts et de Lettre, premiul Herder, etc), opera sa devine o moștenire care ne înnobilează și față de care ne simțim datori.

Aurel Stroe (1932-2008) este unul dintre cei mai controversaţi compozitori români, autorul unor lucrări surprinzătoare, de o mare complexitate, care au suscitat încă de timpuriu interesul muzicologilor. Din generaţia Marbé-Niculescu-Olah-Stroe, Aurel Stroe este compozitorul a cărui creaţie a generat, în mod sigur, numărul cel mai mare de analize muzicologice, iar de la moartea sa până în prezent au fost constant organizate simpozioane şi conferinţe ce gravitează în jurul operei sale şi, în acelaşi timp, au fost elaborate valoroase studii doctorale.

Biletele pot fi procurate de la Observatorul Astronomic al USV, prețul unui bilet fiind de 5 lei.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.