Devenit deja tradiție, spectacolul dedicat victimelor Revoluției și martirilor din închisorile comuniste, se desfășoară și în acest an la Fălticeni, marți 22 decembrie la muzeul Ion Irimescu, sala Aurel Băeșu, cu începere de la ora 17:00, în organizarea Asociației Fălticeni Cultural.

Pentru acest an, Părintele Mihăilă a adus mulți invitați pentru a completa valorile locale tradiționale, astfel că afișul spectacolului conține, pe lângă Trupa Birlicii și grupul folk ”Muguri de cântec”, nume cunoscute publicului fălticenean cum ar fi cel al poetului humorean Sorin Poclitaru sau cel al cantautorului Puiu Crețu. Tot pentru a mări atractivitatea evenimentului, pe lângă talentații Mateiana Anechiforesei și Paul Adrian Tihan, pe scenă vor mai urca Ștefania Iacob, Sebastian Ionel și Vlad Calimandriuc.

Aflat mereu într-o revoluție culturală menită să oprească derapajul spre mediocritate al copiilor din oraș, Părintele Mihăilă se preocupă de continuarea unor tradiții frumoase în Fălticeni, reușind să le mențină în actualitate, în pofida dezinteresului autorităților locale, ca să ne exprimăm moderat. Nu este de mirare că și-a atras simpatia unor oameni care au aceleași preocupări, oameni care nu pregetă să ajute când și cum pot, manifestările organizate de Asociația Fălticeni Cultural.

La 26 de ani după evenimentele din decembrie 1989, este clar că adevărul despre ce s-a întâmplat atunci nu va fi prea curând cunoscut și că tot ce putem face este să rememorăm numele victimelor și să le dăruim din suflet un câtec sau o poezie pentru a le arăta că jertfa lor n-a fost în zadar. În mod tradițional, spectacolul are intrarea liberă, ba chiar spectatorii vor primi și cadouri de la organizatori, așa că, dacă aveți bunăvoința și curiozitatea, poftiți la Fălticeni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.