Asociația IndieBox și Asociația Petec București împreună cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava îi invită pe suceveni, în perioada 22 – 24 iunie, la teatru.

„Bodies on the Move” este un proiect dedicat dansului contemporan creat de Asociația Pentru Teatru și Carte (PETEC) și Indie Box și se desfășoară sub forma unui turneu ce cuprinde orașele Buzău, Suceava și Ploiești.

Echipa de dansatori și coregrafi susține, în cadrul turneului,  intervenții artistice în spațiul public, spectacolele Moving Fields, Singing Bodies’ Trilogy și ateliere de dans contemporan inspirate din temele și procesele de lucru ale spectacolelor.

„Asociația IndieBox și Asociația Petec București împreună cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava vă invită, în perioada 22 – 24 iunie, la teatru, pentru a descoperi împreună ce ne mișcă, în ce fel ne influențează orașul în care trăim și cum îl simțim prin corp, precum și cum arată schimbul de energie cu oamenii și spațiul din jurul nostru”, au transmis reprezentanții Teatrului „Matei Vișniec” Suceava.

Program evenimente:

MOVING FIELDS

Spectacol de dans contemporan

22 iunie, 19.00, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

SINGING BODIES’ TRILOGY

Performance de dans contemporan în 3 părți

23 iunie, 19.00, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

! Acest spectacol este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani !

ATELIER SINGING BODIES

24 iunie, 10.00, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

// Biletele la spectacole pot fi achiziționate pe www.blt.ro

// Atelierul gratuit este destinat adulților amatori, iar experiența anterioară în dans nu este necesară. Pentru a te înscrie la atelier, trimite un e-mail la adresa contact@indiebox.ro, în care să menționezi atelierul „Singing Bodies”, numele tău și datele de contact (telefon)

Moving Fields este o producție a asociației PETEC București, un spectacol de dans contemporan realizat de Cristina Lilienfeld care chestionează conceptul de energie, punând corpul în dialog cu resursele sale ascunse. În căutarea originii mișcării șase dansatori intră într-o comunicare profundă cu ei înșiși, cu spațiul fizic și sonor, cu tehnologia, cu publicul. Tehnologia joacă un rol important în spațiul scenic, corpul fiind provocat să se adapteze și să comunice în mod real cu elementele instalației interactive.

Moving Fields este un traseu de încărcare, descărcare, conservare, dăruire și
sondare pe care artiștii îl parcurg alături de public. Pe parcursul acestui drum
fiecare dintre noi își conturează un răspuns la întrebarea “ce ne mișcă ?”
Spectacolul a avut premiera pe 8 octombrie 2017, la Centrul Național al Dansului
Bucuresti si a fost prezentat în Cluj la Fabrica de Pensule, în Brașov la Centrul
Cultural Reduta, la Centrul Coregrafic Linotip- București și la Teatrul Educational
Replika-Bucuresti.

Concept și coregrafie: Cristina Lilienfeld

Consultant dramaturgie: Mihaela Dancs

Compoziție muzicală: Diana Rotaru

Interpretează: Ansamblul SONOMANIA

Design instalație interactivă: Cristian Iordache

Costume: Georgiana Gherghișan
Light design: Alexandros Raptis
Design grafic: Oana Băluță
Foto-video: Alina Ușurelu
Producător: Asociația Petec

Dansatori: Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Catrinel Cătană, Mihai Răzvan Rotaru, Filip Stoica, Cristina Lilienfeld

Durata spectacol: 50 min.

Preț bilet: 7 lei

Biletele vor fi puse în vânzare la casieria teatrului și online pe platforma www.blt.ro

SINGING BODIES’ TRILOGY
PERFORMANCE de dans contemporan, în trei părți

Singing Bodies Trilogy este un performance de dans contemporan în trei părți care încapsulează experiențele chinestezice și senzoriale a trei coregrafi, în raport cu orașul în care trăiesc. El a luat naștere în urma unor procese colective de cercetare și creație desfășurate atât în spațiul public, cât și în sala de repetiții.

Acest performance a luat naștere din istoria noastră colectivă. Ți-ai imaginat vreodată că fiecare om este răspunsul la o întrebare pe care cineva a pus-o?

Concept și interpretare:
Partea I: SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL / Alexandra Bălășoiu
Partea a II-a: REALITY CHECK / Denis Bolborea
Partea a III-a: BAD MAMMA / Valentina De Piante Niculae
Videoproiecții: Cozlac Andrei

Foto-video: Lavinia Pollak
Sound design: Denis Bolborea
Grafica: Hermina Stănciulescu
Light design: Alexandros Raptis
Producător: Indie Box
Durata: 2h și 20 minute (10 minute pauză)

ATENȚIE: Spectacolul conține efecte de lumini produse de stroboscop, ce pot declanşa crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă.

!! Limită de vârstă: 16+

Preț bilet: 7 lei

Biletele vor fi puse în vânzare la casieria teatrului și online pe platforma www.blt.ro

ATELIER SINGING BODIES – The Moebius Body

(Valentina de Piante)

Atelierele propun o explorare a potențialelor ritmice și melodice individuale, precum și a corpului în spațiul social și a relațiilor pe care acesta le are cu peisajul sonor al orașului. Dăm o formă fizică sunetelor și speculăm ceea ce nu se aude: muzica internă a fiecăruia dintre noi, muzica din celălalt, muzica încastrată în arhitectura spațiului, în încărcătura sa emoțională sau narativă. Vom porni de la conștientizarea propriei voci, de la relația ei cu spațiul și corpurile care îl populează. Conceptul de muzică este folosit doar pentru a traduce un tip de comunicare nonliniară și directă între conștiință și expresie.

Cum rezonează corpul cu ceea ce îl înconjoară? Cum se mișcă în relație cu sunetele aleatorii din oraș? Cum se transformă corpul în mișcare când este foarte atent la ceea ce aude, la ceea ce vede? Cum se modifică simțul vizual după ce a fost antrenat simțul auditiv?

În cadrul atelierului Singing Bodies veți crea relații între corpul vostru și sunete, apoi între corp și percepția spațiului. Corpul va deveni un transformator de sunete pe care le auziți și de spații pe care le traversați.

„Bodies on the Move” este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Teatrul ”George Ciprian” Buzău, Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești, Teatrul  Municipal „Matei Vișniec” Suceava,  Gala Societății Civile, feeder.ro.

Mai multe informații despre activități puteți găsi pe paginile de FB  PETEC și Indie Box

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.