În prima zi de Paște câteva sute de spectatori, suceveni și turiști din mai multe județe ale țării, au participat la evenimentele organizate de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina și Muzeul Național al Bucovinei. Manifestările cultural-religioase s-au desfășurat în Satului Bucovinean în cadrul proiectului „Paștele în Bucovina”.

Începând cu ora 12:00, cei care au dorit au participat la slujba din prima zi de Paște, oficiată în biserica de lemn din Muzeul Satului, iar la final preoții au sfințit coșurile pline cu ouă roșii, cozonaci și alte produse specifice acestei perioade. De la ora 12:15 gospodarii din mai multe zone ale județului, îmbrăcați în frumoase costume populare, au susținut în incinta bisericii, un concert.

De la ora 13:00 pe scena din incinta Muzeului Satului Bucovinean a urmat un frumos concert pascal. Concertul a fost deschis de un scurt recital de toacă, după care pe scenă a urcat Corul Bărbătesc al Parohiei din Bosanci. Spectacolul a fost completat de Grupul Folcloric „Obcina Stânișoarei” din Mălini și de Grupul de copii „Ram de Salcie” al Parohiei din Salcea.

Între spectacolele oferite de aceste grupuri, spectatorii au putut să asculte scurte concerte de toacă, oferite de copiii grupurilor de tocași din parohiile Rotunda și Dumbrăveni. Pentru a păstra tradițiile din perioada Sărbătorilor Pascale, spectatorii prezenți la acest eveniment au primit din partea organizatorilor ouă roșii și cozonac.

După concertul pascal, pe scena a urcat cunoscuta Maria Buză, care a susținut un concert alături de taraful George Pătrașcu. Cu o voce extraordinară și cu un entuziasm care a cucerit publicul încă de la primele melodii interpretate, Maria Buză le-a oferit spectatorilor un concert extraordinar ce a completat în mod fericit programul manifestărilor organizate la Muzeul Satului Bucovinean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.