Invitat în studioul Puterea Știrilor (PS NEWS), dr. Adrian Marinescu, medic primar în cadrul Institutului Naţional „Matei Balş”, a explicat că experiența de 15 ani a spitalului în tratarea bolilor infecțioase se vede în numărul mare de pacienți de la Terapie Intensivă care supraviețuiesc.

„Dintre cei care au forme critice, e un procent mare cu o evoluție nefavorabilă. La Institutul Matei Balș, și aici datele vorbesc, de când a început pandemia, mortalitatea este undeva între 2-2,5%, adică mult mai puțin decât media europeană sau media din România. E adevărat că nu dormi să nu avem decese, dar asta ne demonstrează că avem totuși experiență în Institut și lucrurile se fac  cât se poate de bine, astfel încât să reducem situațiile nefavorabile.

E adevărat că lucrurile s-au pregătit dinainte, terapia intensivă e de 15 ani, iar experiența cu bolile infecțioase noi o avem de foarte mult timp, este Institutul Național de Boli Infecțioase”, a explicat medicul.

În urma testelor efectuate la nivel național, luni, au fost înregistrate 3.240 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), fiind raportate 130 de decese.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.