Spitalul de Urgenţă „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava va reorganiza Serviciul de Primire Urgenţe, în condiţiile în care în ultimii 2 ani, numărul de pacienţi care se prezintă acolo zilnic a ajuns la peste 300.

Problemele care duc la o astfel de reorganizare sunt insuficienţa personalului, dar şi a spaţiului necesar pentru derularea activităţii în condiţii bune. Directorul medical al spitalului, dr. Tiberius Brădăţan, a precizat că se iau în calcul mai multe variante, dar cele mai la îndemână ar fi reorganizarea circuitelor şi regândirea turelor. Totodată, se va apela şi la înţelegerea bolnavilor.

Tiberius Brădăţan pune creşterea continuă a numărului de prezentări la urgenţe şi pe seama faptului că atât accesul la acest serviciu, cât şi asistenţa medicală sunt gratuite, dar şi pe gradul crescut de încredere a populaţiei în calitatea actului medical din spitalul sucevean.

„Numărul de pacienţi care se adresează UPU nu se va diminua, atâta timp cât accesul este gratuit, potrivit legislaţiei în vigoare. Preţul pe care pacienţii trebuie să îl plătească este doar aşteptarea prelungită, din cauza aglomeraţiei. Capacitatea serviciului de a primi pacienţii este depăşită şi fizic”, a declarat Brădăţan.

Potrivit acestuia, serviciul de urgenţe al spitalului sucevean şi-a început activitatea în anul 2000, cu 36 de mii de prezentări şi a ajuns să încheie anul trecut cu peste 85 de mii de prezentări. La UPU lucrează acum 11 medici cu normă întreagă şi 3 cu jumătate de normă, iar necesarul ar fi de 19 medici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.