Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, care coordonează activitățiile Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a declarat că investițiile în unitatea spitalicească continuă.

„Continuăm să acționăm pentru revenirea la normalitate a unității spitalicești de referință a județului. După ce din 2 iunie s-a primit avizul DSP Suceava pentru ca Spitalul Județean să fie redeschis pentru toate patologiile, iar patologia COVID să fie tratată numai în Secția de Boli Infecțioase, acum se fac pregătiri ca și Secția de Boli Infecțioase, atât adulți cât și copii, să fie deschisă și pentru alte patologii în afară de COVID”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean.

Barbă a menționat că se fac pașii care au fost parcurși și la redeschiderea celorlalte secții din spital.

„Numărul cazurilor de COVID-19 din județul Suceava se menține scăzut, iar în Spitalul Județean sunt internați doar doi pacienți COVID, ambii cu forme medii. Numărul redus de pacienți COVID ne-a determinat să solicităm redeschiderea Secției de Boli Infecțioase și pentru alte patologii”, a mai spus Niculai Barbă.

Vicepreședintele Barbă a menționat că în cazul în care numărul cazurilor de Covid-19 va crește, managementul SJU Suceava și-a asumat să pună în practică un program de creștere a numărului de paturi pentru această patologie, în funcție de nevoi.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.