Medicul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, trage un semnal de alarmă asupra evoluției galopante a pandemiei. Acesta a declarat că încă două secții din cadrul unității spitalicești se transformă în sectoare COVID, respectiv Secțiile Dermatologie și Îngrijiri Paleative, urmând ca, în funcție de numărul de pacienți COVID internați, să se ia astfel de decizii și asupra altor spații.

Pe de altă parte, dr. Teodorovici, a explicat că pentru a evita retransformarea Spitalului Județean Suceava în spital COVID, oamenii ar trebui să se vaccineze și să respecte cu sfințenie regulile sanitare impuse, respectiv purtatul măștii, distanțarea fizică și o igienă corespunzătoare.

De asemenea, directorul medical al SJU a precizat că nici carantinarea localităților nu este exclusă, în contextul în care numărul de infectări crește fulminant de la o zi la alta.

„90% dintre pacienții infectați cu coronavirus care sunt internați nu sunt vaccinați, ceea ce generează riscuri foarte mari pentru aceștia. Fac un apel la suceveni să se informeze doar din surse sigure, să se vaccineze și să respecte toate regulile impuse pentru că, în caz contrar se poate ajunge etapizat la retransformarea Spitalului Județean Suceava în spital COVID, dar și la o carantinare a Sucevei, lucruri pe care nu ni le dorim. Deja pacienții cronici nu mai sunt internați, în unitatea medicală tratându-se doar urgențele”, a declarat medicul Dan Teodorovici.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.